Dit indre økosystem

Dit tarm-mikrobiom er et stort og unikt økosystem bestående af bakterier, vira og svampe. De er specialiserede i at leve i din tarm, i sameksistens med dig. I fællesskab udfører de en række opgaver, der påvirker din sundhed og velbefindende.

Tarmens mikrobiom

Store forskningsmæssige og teknologiske fremskridt indikerer, at tarm-mikrobiomet spiller en vigtig rolle for vores sundhed, velvære og modstandskraft mod lidelser i tarmen og kroppen generelt.

De fleste mikroorganismer er ikke farlige, snarere det modsatte. Faktisk lever der flere mikrober i os end vores egen krop har celler. Disse mikrober er bakterier, virus, archaea, svampe og forskellige encellede organismer. De lever i fordøjelsessystemet, og deres funktioner og sammensætning er afgørende for kroppen og sundhedstilstanden.

Du får viden og forståelse af hvilke gavnlige og ikke gavnlige bakterier, der findes i din tarm. Du vil også være i stand til at sammenligne dit bakterieniveau med relevante referencegrupper og se vores unikke visualisering af dit tarm-mikrobiom.

Oversigt over kroppens immunforsvarsmekanismer

Hos Unseen Bio mener vi:

"at forståelse, pleje og optimering af ens individuelle tarm-mikrobiom er en af vejene til et godt helbred, velvære og performance."

Stiller du også dig selv nogle af disse spørgsmål?

Det kan kun en mikrobiom analyse svare på. Det er en komplet analyse af dit mikrobiom, som foretages via en afføringsprøve og sammenlignes med udvalgte referencegrupper.

Med en mikrobiom test vil du få indsigt i dit mikrobiom, herunder hvilke gavnlige bakterier du har og en sammenligning med udvalgte referencegrupper.

Med en mikrobiom test vil du få indsigt i balancen i dit mikrobiom, herunder hvilke gavnlige og ikke-gavnlige bakterier du har.

Når du tager en mikrobiom test, så beder vi dig registrere din diæt i tre dage inden. Dette skaber et grundlag for at vi kan beregne din diæt-score og give dig personlige anfalinger for diæt justeringer.

Vores mikrobiom er meget forskellige, nogle har flotte tal uden den store indsats, imens andre desværre har et dårligere udgangspunkt.

Det er svært at optimere sit mikrobiom uden at kende tallene, så derfor mener vi, at man skal starte med at tage en mikrobiom test så man kender sit udgangspunkt.

Ved at tage en mikrobiom test får du indsigt i dine niveauer af bakterier - og også de probiotiske bakterier.

Derfor har vi udarbejdet en oversigt, som kan guide dig ift. dit mikrobiom.

Sådan laves en mikrobiom analyse

1. afførringsprøve

Vi kommer ikke uden om det. For at analysere tarmens mikrobiom, så skal vi bruge en afførringsprøve. Denne prøve tages med vores hygieniske test-kit og vi skal bruge 1-2 gram svarende til en ært.

2. sekventiering

Det biologiske materiale omdannes til data via en metode, som kaldes sekventiering. Vi anvender en meget anvanceret analyse, som kaldes Shallow shotgun metagenome sequencing (SSMS).

3. personlig rapport

Endelig analyserer vores systemer dataen og danner en personlig rapport over mikrobiomet tilstand og optimeringsmuligheder. Rapporten er interaktiv og tilgængelig via brugerens personlige profil på my.unseenbio.com.

Resultaterne er tilgængelige på dansk, engelsk og tysk.

Udsnit fra vores rapport

Hvad er din biodiversitet?

Biodiversitetsscoren giver dig et hurtigt blik på tilstanden af ​​dit tarmmikrobiom. Vi bruger din alfa-diversitet til at beregne den. Alfa-diversitet er et mål, der kombinerer værdierne for rigdom og fordeling i din rapport.