“Lægerne har sagt, at det nok bare er noget, jeg er nødt til at lære at leve med, da det er blevet en kronisk lidelse.”

"Now I am able to see and understand my microbiome. My doctor is interested to see and understand my results."
"Now I am able to see and understand my microbiome. My doctor is interested to see and understand my results."

Lasse er 32 år. I 2013 var han på ferie i Thailand, hvor han blev ramt af diarré. Det har de fleste nok oplevet på en ferie til fx Thailand. Men for Lasse Kaltoft fortsatte det efter endt antibiotikabehandling, og han fik diagnosen: Irritabel tyktarm. I dag - otte år efter hans ferie - er han stadig ikke kureret.

“Det kommer til udtryk ved, at jeg har meget svingende konsistens på afføringen, og det er især om morgenen, at jeg ofte skal på toilettet flere gange. Som det er nu, er det noget jeg må leve med, da lægerne ikke har flere behandlingsmuligheder at prøve af.

Han er blandt andet blevet behandlet med antibiotika og ved at få sat sunde
bakteriekulturer i tyktarmen, men det har kun virket i meget begrænset omfang og oftest i korte perioder.

Optimér din krop

Unseen Bio er et nyt firma i Danmark, der efter amerikansk forbillede kan analysere og kortlægge bakterierne i din tarm, og fortælle dig om dig om tilstanden på din tarmsundhed. Mange er nemlig ikke klar over, at tarmen i høj grad kan fortælle, om hvordan din livsstil påvirker dig.

På den måde kan du optimere din krop ved at skrue på nogle helt konkrete knapper. Lasse Kaltoft har fået analyseret sin bakteriesammensætning to gang i løbet af sidste år og fået en skræddersyet kortlægning af sit tarm-mikrobiom. På den måde kan han finde ud af, om der er muligheder for at forbedre sin tilstand med irritabel tyktarm.

“Det var super interessant for mig at finde ud af, hvilke bestemte tarm-mikrobiomer, der skaber problemerne i min tarmflora. Lige nu kan man ikke gøre så meget ved det, men på sigt, kan det blive rigtig brugbart. I hvert var det også rart at finde ud af, at jeg ikke fejler noget mere voldsomt.”

Bliv klogere på dit mikrobiom

Med vores mikrobiom test kan du blive klogere på din sammensætning af bakterier og få viden om hvilke fødevare, som du med fordel kan spise.

Du modtager konkrete råd og vi er klar til at hjælpe dig undervejs, hvis du bliver i tvivl om noget.

Se vores test