Stress symptomer fik Pernille til at få analyseret sine tarmbakterier

"It's truly an eye opener for me to finally see how my Digital Gut™ is composed. Now I know which foods are truly good for me.
"It's truly an eye opener for me to finally see how my Digital Gut™ is composed. Now I know which foods are truly good for me.

Pernille er 40 år og har to børn, hun er marketingschef og desuden certificeret fitness-instruktør. Hun lever, hvad man vil kalde et sundt liv med varieret kost og masser af motion. Da hendes afføring over en længere periode blev helt flydende for et par år siden, blev hun bekymret. Hun ville have svar på, om der var noget galt, selvom hun selv var ret sikker på, at det måske kunne skyldes stress.

“Det var bare hårdt at få det hele til at hænge sammen på det tidspunkt, så jeg kunne mærke nogle milde stresssymptomer. Jeg tænkte i hvert fald ikke, at det var noget alvorligt, da jeg gør alt, hvad jeg kan for at leve sundt i hverdagen. Derfor var det rart for mig, at få en status på mine tarmbakterier og hvad jeg kunne gøre for at gavne min tarmsundhed,” forklarer hun. Hun valgte derfor at få analyseret sin bakterieflora i tarmen.

I Pernilles travle hverdag kan det være svært at få tid til at besøge en læge, og få en henvisning til en specialist. Derfor blev hun utrolig lettet, da hun opdagede Unseen Bio test-kit, der undersøger tilstanden i ens tarme. Man kan endda få 30 minutters hjælp fra en diætist, som gennemgår testens resultater og anbefalinger.

En unik teknologi i rivende udvikling

Unseen Bio er et nyt firma i Danmark, der kan analysere og kortlægge bakterierne i din tarm, og fortælle dig om tilstanden på din tarmsundhed. Mange er nemlig ikke klar over, at tarmen i høj grad kan fortælle, om hvordan din livsstil påvirker dig. På den måde kan du finde ud af, om du spiser den rigtige kost, da det er meget individuelt og varierer fra person til person.

“Teknologien er relativt ny, og den er i rivende udvikling. Vi bliver konstant bedre og mere præcise i at hjælpe hver enkelt kunde til den individuelle data-analyse og personaliserede ernæring, så vi i højere grad kan være med til at forbedre sundhedstilstanden hos den enkelte. Det er dog vigtigt at sige, at vi ikke stiller diagnoser,” siger Johan B. Hartmann fra Unseen Bio.

Hvorfor er en gulerod sund?

Det var derfor oplagt for Pernille at få lavet en analyse af sit tarm-mikrobiom for at finde ud af, om hun selv kunne ændre noget i sin kost for at optimere sin sundhed.

“Jeg har prøvet forskellige diæter som stenalderkost og veganermad, men jeg gider ikke, at det bliver sådan helt krakilsk. Så bliver det simpelthen for besværligt i hverdagen. Især med to børn.”

Så hun fik taget en prøve, og det viste sig heldigvis, at hun havde ganske fornuftig livsstil med kost og motion - det gavner nemlig også tarmen at holde sig aktiv. Det gav hende dog noget ro på at vide, at hun gjorde det “rigtige,” fortæller hun.

“Jeg synes, at det er vildt spændende, at man kan måle og kortlægge, hvordan vi kan ændre vores generelle sundhed ved at ændre nogle ting i kosten. Så jeg tænker, at jeg skal have foretaget en ny analyse på et senere tidpunkt for at se, hvilken retning det går i forhold til tidligere.”

Bliv klogere på dit mikrobiom

Med vores mikrobiom test kan du blive klogere på din sammensætning af bakterier og få viden om hvilke fødevare, som du med fordel kan spise.

Du modtager konkrete råd og vi er klar til at hjælpe dig undervejs, hvis du bliver i tvivl om noget.

Se vores test